Containerväxtidéer för din hemträdgård

I trånga stadsbostäder finns det i allmänhet inte utrymme i alla hem, och containerträdgårdar blir sättet att njuta av växter och blommor under sådana omständigheter. Genom att följa några idéer för containerväxter kan du göra din containerträdgård mer imponerande och vacker. Containerväxter är roliga och erbjuder omedelbar tillfredsställelse.

Den enda regel som du måste följa för en trädgård är att ge växterna allt det de behöver för att frodas. Att välja vintergröna växter och följa vissa designprinciper med hänsyn till storleken på växten och behållaren kan effektivt göra din trädgård mer attraktiv.

För att säkerställa att du omges av grönska hela året i ditt hem kan du använda dessa idéer.

  • Växtens storlek och krukans storlek bör vara kompatibla med varandra. Krukstorleken måste också vara i enlighet med storleken på den plats där den kommer att placeras. Om däcket där potten ska placeras är stort måste du placera en stor kruka på den. Om det är en liten balkong kommer små krukor att se mer attraktiva ut.
  • Växternas höjd får inte vara mer än dubbelt så hög som potten och bredden får inte vara mer än 1,5 gånger bredden på potten. Om krukan är enkel måste växten vara flamboyant medan om krukan själv är konstnärlig och vacker, kommer en enkel växt också att gå bra med den.
  • Färgen spelar en viktig roll i krukväxter. Växtens färg och potten måste passa färgen på platsen där de placeras. Du kan också välja kontrastfärger för en effekt eller kan hålla med en färg i olika nyanser för harmoni och lugn. Om potten eller behållarens färg är vacker, se till att de inte döljs av växter som följer dem.
  • En kontaktpunkt måste skapas i containeranläggningarna som har en stor anläggning inom en grupp containrar. Detta kan också göras med djärva löv, slående färger och en stor behållare däremellan.

Du kan experimentera med olika idéer för containerväxter och ha kul. Örter, grönsaker, perenner etc. kan blandas till din container trädgård. En annan viktig sak bland behållarväxtidéer är tillräckliga hål i krukan för korrekt dränering.

Write a Comment